MIMPI KE BINTANG TV2

Dokumentari Tv Kisaah Omara

Maidin Lagu Katil Katil

Ke Pulau Pinang

Khamis, November 27, 2008

Menguruskan Perarakan Kereta Berhias di Dataran MerdekaKiri - Keratan akhbar Harian Metro 28 November 2008 - menyiarkan berita dan gambar kereta berhias 'Makanan George Town' yang menunjukkan Fazli sedang melambung roti canainya.

Kanan - Keratan akhbar Utusan Malaysia Edisi Jawi 1 Disember 2008 - menyiarkan berita dan gambar kereta berhias 'George Town Perniagaan Dan Kraf Tradisi'. Kelihatan Elango dengan perniagaan rempah ratusnya.

Sempena Majlis Penyerahan Watikah Pengisytiharan Melaka Dan George Town sebagai Tapak Warisan Dunia pada 22 November 2008 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, saya telah diberi kepercayaan menguruskan Perarakan Kereta Berhias. Dua buah kereta berhias di bawah urusan saya ialah - 1. George Town Perniagaan Dan Kraf Tradisi. 2. George Town Gerai Makan.

Antara rakan saya yang turut bersama ialah - Elango, Arzaman, Fazli dan Aziz. Anak saya pula ialah - Muhammad Asyadi dan Asnurrani (sebagai pembeli).

Perarakan yang melalui pentas utama di Dataran Merdeka pada malam itu telah mendapat perhatian ramai terutamanya kereta yang membawa peniaga makanan kegemaran ramai di Pulau Pinang.

Foto oleh: Omar M. Hashim